Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
22 Marz

Wielkanocny przepis - bigos z cukinii

🐰🐣 Dziś podrzucam przepis na tradycyjną potrawę w nieco innej wersji, która wniesie powiew świeżości na wielkanocny stół!🍳  Bigos z cukinii sprawdzi się jako danie obiadowe lub kolacja na ciepło😊

 

Składniki: (1 porcja)

✅cukinia 300 g

✅1/2 małej kiełbasy z kurczaka (35 g)

✅5 pomidorków koktajlowych (100 g)

✅1/2 średniej cebuli (35 g)

✅przecier pomidorowy (łyżka)

✅1/2 łyżki oliwy z oliwek (5 g)

 

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Dodać pokrojoną cukinię, podsmażyć. Dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz przecier, doprawić solą i pieprzem, gotować przez kilka minut. Wymieszać.

 

Energia: 199 kcal

Węglowodany: 16 g

Białko: 12 g

Tłuszcze: 11 g 

Smacznego!💚

Twój komentarz




POKAŻ