Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
24 Sty

Domowa kostka rosołowa

Koniecznie spróbuj, twoje zupy i potrawy będą jeszcze pyszniejsze!

🧐#wieszcojesz Domowa kostka rosołowa, bez konserwantów, bez sztucznych substancji.

✅udko z kurczaka - 300g

✅warzywa (np. seler, cebula, czosnek, por)- 200g

✅zioła (np. rozmaryn, pietruszka, tymianek)- 4 gałązki

✅sól gruboziarnista-150g

✅białe wino-100g

✅liść laurowy-1 liść

✅kolendra-5 nasion

Mięso z kurczaka zmielić. Warzywa i świeże

zioła drobno posiekać, dodać sól, wino, liść

laurowy, goździk, nasiona kolendry i zmielone

mięso. Zalać dwoma szklankami wody. Całość

zagotować, a następnie zredukować płyn.

Koncentrat powinien mieć konsystencję gęstej

pasty. Na końcu całość dokładnie zmiksować.

Przełożyć do szczelnie zamykanego,

wyparzonego słoika, pozostawić do ostygnięcia

lub schłodzić w lodówce. Koncentrat bulionu

drobiowego przechowywać w lodówce do 3

miesięcy lub przełożyć do foremki do lodu,

zamrażać w kostkach do 6 miesięcy.😍

Twój komentarz




POKAŻ