Dziś przepis na ciasto budyniowe z truskawkami
Składniki:
700ml mleka
80g (2 opakowania) budyniu waniliowego
100g erytrolu
40g (2 sztuki) żółtka jaja
12g (1.5 łyżki) żelatyny
300g truskawek
80g biszkoptów bez cukru
Biszkopty rozłożyć w silikonowej tortownicy. W garnku zagrzać 500ml mleka razem z erytrolem, w międzyczasie roztrzepać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym i żółtkami. Wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia masy na wolnym ogniu. Żelatynę rozpuścić w około 50-70 ml ciepłej wody, dodawać po trochu masy budyniowej, mieszając. Następnie masę z żelatyną wlać do masy budyniowej i wymieszać. Przelać masę na biszkopty. Truskawki obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wyłożyć na wierzch ciasta, odczekać, aż masa wystygnie i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Kontakt:
- 666 047 304
Magdalena Łuszczak
OPINIA PACJENTA: Rewelacja! Jakośc świadczonych usług przez Panią Magdalenę jest bardzo wysoka, przy tym Pani Magdalena jest osobą bardzo otwartą, przyjazną i pomocną. Kontakt z nią to cała przyjemność. Bardzo, bardzo mi pomogła. Brakuje mi słów, aby wyrazić swoją wdzięczność. Pod okiem Pani Magdaleny ...
11.05.2012
Twój komentarz