Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
22 Czerw

Marynowana pierś z indyka

Nie masz pomysłu na obiad? Wypróbuj tego!

Marynowana pierś z indyka-pomysł na obiad.?

Składniki:

✅Filet z indyka 600g 2 sztuki

✅Oliwa z oliwek 20g 2 łyżki

✅Sól 2g 1 szczypta

✅Pieprz czarny mielony 2g 1 szczypta

✅Przyprawa tymianek 3g 1 łyżeczka

✅Przyprawa majeranek 3g 1 łyżeczka

✅Estragon 3g 1 łyżeczka

✅Wino białe, wytrawne 40g 4 łyżki

✅Masło 50g 1/4 kostki

Sposób przygotowania:

Oliwę wymieszać z przyprawami. Filet z indyka umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Następnie odstawić na godzinę

do lodówki. Mięso przełożyć do brytfanny. Masło pokroić w paski i obłożyć nim mięso, opcjonalnie można też polać mięso

winem. Pieczeń piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę. Co jakiś czas podlewać indyka powstałym sosem.?

Twój komentarz




POKAŻ