Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
11 Lip

Sałatka słoikowa

Pomysł na na lunch do pracy w wygodnej formie słoika. Makaron można zamienić na kaszę lub ryż, w zależności od preferencji. 

Składniki:

  • 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego,

  • 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym,

  • garść rukoli,

  • kilka pomidorków koktajlowych,

  • 1/2 kulki mozzarelli,

  • kilka czarnych oliwek,

  • sos winegret: 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oliwy, 1 rozgnieciony ząbek czosnku, sól, pieprz, oregano.

Sposób przygotowania:

Mieszamy składniki sosu w miseczce. W słoiku układamy ugotowany makaron, tuńczyka, rukolę, pomidorki, oliwki, pokrojoną w kostkę mozzarellę i zalewamy winegretem. Tuż przed zjedzeniem mieszamy. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ