Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
01 Czerw

Pomysł na grilla: szparagi

Zdrowy dodatek do mięsnych dań z grilla.

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów,
  • oliwa do skrapiania szparagów,
  • 1 cebula szalotka,
  • 1 łyżka octu jabłkowego,
  • 1 łyżka musztardy Dijon,
  • 1 łyżka miodu płynnego,
  • 5 łyżek oliwy,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Szparagi dokładnie umyj, odłam zdrewniałe końce, przełóż do dużej miski i skrop oliwą. Wymieszaj i grilluj przez ok. 10 minut.

Przygotuj sos: szalotkę drobno posiekaj, dodaj musztardę, miód, ocet i oliwę. Sos dokładnie wymieszaj trzepaczką. Polej szparagi.

Twój komentarz




POKAŻ