Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
25 Maj

Kokosowy pudding chia z malinami

To uniwersalny deser, w którym maliny można zamienić na dowolne owoce, zależnie od sezonu na: truskawki, borówki, kiwi, mango czy mandarynki. 

Składniki:

  • 2 łyżeczki nasion chia,
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego (lub innego dowolnego mleka),
  • 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego,
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych,
  • 1 duża garść malin lub innych owoców.

Wykonanie:

Mleko migdałowe, nasiona chia, wiórki kokosowe i miód lub syrop klonowy dobrze wymieszać. Odłożyć na co najmniej  30 minut do lodówki, a najlepiej to na całą noc. Gotowy pudding przełożyć do miski i dodać umyte owoce.

Twój komentarz




POKAŻ