Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
15 Maj

Zupa krem z zielonego groszku z miętą

Pyszna, lekka zupa z zielonego groszku z dodatkiem mięty. 

Składniki:

  • 1,5 szklanki bulionu warzywnego,
  • 1 szklanka zielonego groszku, może być mrożony,
  • 1 por, biała część,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżeczka masła klarowanego,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • garść świeżej mięty.

Wykonanie:

W garnku na maśle klarowanym podsmażyć cebulę i pora, dodać bulion i zagotować. Groszek krótko obgotować w wywarze, całość przelać do blendera, dodać miętę i zmiksować. Przelać do garnka i gotować przez 4-5 minut dodając sól i pieprz. Na koniec dodać łyżkę jogurtu. 

Twój komentarz




POKAŻ