Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
07 Kwie

Brownie z buraków

Delikatna i puszysta konsystencja i bardzo czekoladowy smak!

Składniki:

  • 2 duże buraki (ok 250 g łącznie),
  • 3 jajka,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 5 łyżek kakao,
  • 5 łyżek cukru lub słodzika,
  • 12 łyżek mąki żytniej,
  • 1/5 szklanki mleka 1,5%,
  • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej.

Wykonanie:

Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Kakao podgrzej z mlekiem i paskami gorzkiej czekolady. Jaja ubij z cukrem. Połącz wszystkie składniki i przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w temp. 180 stopni C przez ok. 50 minut.

Twój komentarz




POKAŻ