Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
10 Marz

Jaglanka z gruszką i cynamonem

Kasza jaglana z dodatkiem gruszki to dobra propozycja na słodkie drugie śniadanie lub posiłek po treningu, ze względu na wysoką zawartość węglowodanów i stosunkowo wysoki indeks glikemiczny. Kasza jaglana to bogactwo witamin i składników mineralnych, więc warto wprowadzić ją do swojego jadłospisu. 

Składniki:

4 łyżki kaszy jaglanej,
1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego,
1 łyżeczka miodu,
1 łyżeczka cynamonu,
1 łyżka płatków migdałowych,
1 mała gruszka.

Przygotowanie:

Kaszę przesypać na sitko i przepłukać dokładnie pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki. Zalać mlekiem, dodać pokrojoną gruszkę wraz z cynamonem i gotować do wchłonięcia płynu. Po przełożeniu na talerz posypać płatkami migdałowymi i polać miodem.

Twój komentarz




POKAŻ