Dziś przepis na ciasto budyniowe z truskawkami
Składniki:
700ml mleka
80g (2 opakowania) budyniu waniliowego
100g erytrolu
40g (2 sztuki) żółtka jaja
12g (1.5 łyżki) żelatyny
300g truskawek
80g biszkoptów bez cukru
Biszkopty rozłożyć w silikonowej tortownicy. W garnku zagrzać 500ml mleka razem z erytrolem, w międzyczasie roztrzepać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym i żółtkami. Wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia masy na wolnym ogniu. Żelatynę rozpuścić w około 50-70 ml ciepłej wody, dodawać po trochu masy budyniowej, mieszając. Następnie masę z żelatyną wlać do masy budyniowej i wymieszać. Przelać masę na biszkopty. Truskawki obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wyłożyć na wierzch ciasta, odczekać, aż masa wystygnie i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Kontakt:
- 666 047 304
Magdalena Łuszczak
OPINIA PACJENTA: Bardzo profesjonale, ciepłe oraz indywidualne podejście do pacjenta. Od pierwszej chwili w gabinecie nie czułem skrępowania, Pani Magda wysłuchała, zbadała oraz wdrożyła dietę, która pomogła mi w walce z nadwagą w postać 12 kg w ciągu 3 miesięcy. Zdobyłem wiedzę odnośnie prawidłowego ...
Twój komentarz