Magdalena Łuszczak
Gabinet Premium
04 Maj

Omlet ze szpinakiem i posypką orzechową

Pyszna propozycja na leniwe poranki - puszysty omlet ze świeżym szpinakiem, mozzarellą i orzechowym dodatkiem.

Składniki na 1 porcję:

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • 2 jaja,
  • 2 plastry mozzarelli,
  • 2 garście świeżego szpinaku,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka orzechów włoskich lub orzeszków pini,
  • ulubione zioła, np. prowansalskie.

Wykonanie:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż dopóki szpinak nie zwiędnie, a następnie przełóż do miseczki.
  2. Jaja wbij do miseczki i ubij na pianę, dodaj sól i pieprz oraz ulubione zioła.
  3. Wylej masę jajeczną na patelnię, dodaj szpinak i plastry mozzarelli. Przykryj pokrywką i smaż do ścięcia się jaj.
  4. Gotowy omlet posyp posiekanymi orzechami.

Twój komentarz




POKAŻ